Vařený marinovaný tuňák s cibulí

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
772 mg
Cukr
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý a osušený filet z tuňáka si 2 dny předem vařením naložíme do solné marinády. Hustě ho posypeme hrubou mořskou solí, zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do chladničky. Během té doby filet 2-4x obrátíme.
  • 2
    Než tuňáka začneme vařit, omyjeme ho pod tekoucí vodou a pak vložíme na 2 hodiny do hrnce se studenou vodou. Tu samou vodu i s tuňákem přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 25-30 minut. K tuňáku do vody přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a stroužky česneku. Hrnec odstavíme z plotny a tuňáka necháme ve vodě vychladnout a odstát 3 hodiny.
  • 3
    Mezitím si před konečnou úpravou připravíme zeleninu: očistíme červenou cibuli a šalotky, nakrájíme je na kolečka, které dáme do misky s velmi studenou vodou (nebo si do ní přidáme kostky ledu). asi po 5 minutách cibuli scedíme z vody a necháme ji okapat. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm si orestujeme dozlatova cibuli. Zlaté kroužky cibule rozložíme na servírovací mísu. Červená a žlutá cherry rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Omyté lístky šalvěje a oregána necháme osušit.
  • 4
    Maso z tuňáka nakrájíme na malé kousky, které dáme na připravenou cibulku. Poté tuňáka posypeme kapari, bylinkami, ozdobíme rajčátky, vše pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.