Vařený pstruh
110 min.
Ingredience
-
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusCitrony
- 1lžícePetržel - nať
- 3litryVoda pitná
- 700gramůBrambory rané
- 800gramůPstruh
- Court-bouillon
- 1kusCibule
- 3mililitryVoda pitná
- 850mililitrůVíno bílé
- 3lžíceOcet vinný
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyPórek
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceTymián čerstvý
- Majonéza s řeřichou
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1318 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
74 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
11 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci pod pokličkou půl hodiny zvolna vaříme všechny suroviny k přípravě court-bouillon (vývar z koření, vína a zeleniny). Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar znovu přivedeme k varu a prudce vaříme 15–20 minut, dokud se jeho objem nesníží na 600 ml.
- 2Do velkého pekáče dáme pstruhy, podlijeme vývarem, přivedeme pomalu k varu, odstavíme pekáč a necháme pstruhy vychladnout.
- 3Půl minuty mixujeme hořčici, řeřichu, žloutek, ocet a nejprve po kapkách a když směs začne houstnout, tak tenkým pramínkem přidáváme olej. Pokud je hmota moc hustá, naředíme ji trochou horké vody, osolíme, opepříme a odložíme.
- 4Jedno vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kostičky.
- 5Rané brambory vaříme 12–15 minut ve velkém množství vody, scedíme je a ponoříme do studené vody, aby se zchladily. Obalíme je v řeřichové majonéze, nadrobno nakrájených cibulkách, natvrdo uvařeném vejci a takto připravený salát rozdělíme na talíře.
- 6Na vrstvu papírových utěrek opatrně přeneseme pstruhy, osušíme je a zbavíme kůže. Na každý talíř s bramborovým salátem přidáme jednoho pstruha, ozdobíme plátky citronu, snítkami petrželky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.