Vařený závin s uzeným a zelím

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Náplň: Vepřové škvarky pomeleme na masovém mlýnku. Oloupané cibule drobně pokrájíme. Uzené vařené maso nakrájíme na malé kostičky, nebo ho nahrubo pomeleme. V pánvi si rozpálíme sádlo, na něm zpěníme cibuli, když začne růžovět, přidáme uzené maso, promícháme a podle chuti dosolíme a okořeníme pepřem. Krátce směs osmažíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Těsto: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Vaříme 20 minut, poté brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Brambory v míse promísíme s většinou mouky, solí a vejci. Směs dáme na zbytkem mouky pomoučený vál a těsto dobře prohněteme. Když se nelepí, přendáme ho na pečící papír (o něco menší, než pečící plech). Na pečícím papíru z těsta vyválíme placku silnou asi 5 mm ve tvaru obdélníku.
  • 3
    Těsto posypeme strouhankou, rozetřeme po něm pomleté škvarky a maso s cibulí včetně výpeku. Pomocí pečícího papíru těsto zavineme a upravíme do závinu. Z pečícího papíru závin přeneseme na čistou navlhčenou utěrku nebo plátno. Závin zabalíme a konce dobře zavážeme provázkem. Ve větším hrnci si přivedeme k varu vodu a závin v ní vaříme pomalu 45 minut.
  • 4
    Uvařený závin rozbalíme, nakrájíme na plátky a hned podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.