Variace salátů se ztraceným vejcem
35 min.
Ingredience
- 100gramůSalát ledový
- 80gramůRukola
- 80gramůSalát Polníček
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCiabatta
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPažitka
- Zálivka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ledový salát, rukolu, polníček a špenát omyjeme, očistíme, natrháme na kousky. Vložíme do velké salátové mísy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a společně s pažitkou osmahneme na pánvi.
- 2Osmažené žampiony přidáme k salátům. Na pánvi na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme také k salátům. Ciabattu nakrájíme na kostičky a také osmahneme na pánvi dokřupava.
- 3Do kastrůlku s vařící vodou necháme sklouznout rozklepnutá vejce a 4 minuty povaříme. Smícháme dijonskou hořčici, citronovou šťávu, olivový olej, plátky česneku, špetku soli a pepře, takto připravenou zálivkou přelijeme salát. Důkladně promícháme, rozdělíme na připravené talíře a na každý talíř navrch položíme jedno uvařené vejce, posypeme opečenou ciabattou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.