Varšavské dršťky
35 min.

Ingredience
- 1kilogramDršťky syrové
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 3gramyZázvor celý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 5gramůMajoránka
- 4gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 20gramůStrouhanka
- 4litryVoda pitná
- 200gramůKosti hovězí morkové
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3662 kcal
Bílkoviny
135 g
Tuky
315 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Morkové kosti dáme vařit asi na 30 minut. Mezitím několikrát propereme dršťky ve studené vodě, spaříme je vroucí vodou a zcedíme. Nakrájíme na malé kousky, vhodíme do hrnce a zalijeme vývarem z kostí, na velmi mírném ohni necháme pozvolna vařit 4 hodiny.
- 2Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a 30 minut povaříme v rendlíku s vodou a lžící másla.
- 3Usmažíme světlou jíšku z mouky a másla, vmícháme uvařený morek z kostí. Zředíme vývarem z drštěk a na mírném ohni povaříme 5 minut.
- 4Do drštěk přidáme vařenou zeleninu, okořeníme a osolíme. Vmícháme jíšku a krátce povaříme.
- 5Na másle si osmažíme strouhanku dozlatova a zvlášť rozpustíme 2 lžíce másla. Podáváme vždy porci drštěk politou máslem, posypanou strouhankou a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.