Vaudské brambory s pórkem
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 500gramůPórek
- 200gramůMrkev kořen
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 3decilitryVíno bílé
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 50gramůCeler - nať
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme na kousky nakrájený pórek, nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, vmícháme trochu muškátového oříšku. Přemístíme do kastrolu a zalijeme bílým vínem a vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Dusíme zakryté na mírném ohni asi 45 minut, občas promícháme. Podáváme teplé
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.