Vdolky z brambor s parmezánem
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 150gramůMouka polohrubá
- 30gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMajoránka
- 4lžíceMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
164 mg
Postup přípravy
- 1Dobře omyté červené brambory ve slupce uvaříme v páře doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (přibližně o hraně 0,5 cm).
- 2V míse smícháme mouku s nastrouhaným parmezánem, práškem do pečiva, solí, hořčicí a čerstvě pomletým pepřem. Promícháme a pomocí prstů vtíráme kostky vychlazeného másla tak dlouho, až těsto připomíná hrubší drobenku na koláče. Pomalu přilijeme olej, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a mléko. Těsto hněteme tak dlouho, až se spojí. Nakonec opatrně do těsta vmícháme brambory tak, abychom je co nejméně rozmačkali.
- 3Těsto vykrajujeme lžicí a vdolečky poklademe na plech s pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly a měly mezi sebou mezeru asi 2 cm. Dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
- 4Podáváme jako přílohu k polévkám nebo samostatně k jogurtovým dresinkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.