Veganská rýže s dýňovou omáčkou
120 min.
Ingredience
- 70mililitrůOlej avokádový
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOregano sušené
- 1,5lžičkyTymián sušený
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 200gramůDýně
- 200gramůveganská klobása
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Směs avokádového oleje a mouky opékáme na velmi mírném plameni 30 minut do hněda. Pozor, ať se mouka nepřipálí!
- 2Poté přidáme zeleninu, kterou jsme si v mezičase připravili: cibuli a papriku nakrájené velice na jemno a utřený česnek. Až je zelenina měkká, přidáme i mletou papriku, oregano, tymián, sůl, pepř a kajenský pepř.
- 3Vše zalijeme vodou. Přidáme i dýni nakrájenou na kostičky a veganskou klobásu. Povaříme 20 minut.
- 4Rýži uvaříme podle návodu. Rozdělíme ji do osmi mističek a zalijeme dýňovou omáčkou. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.