Veganské krémové rizoto s houbami
40 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceOcet vinný
- 4lžíceDroždí lahůdkové
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůRýže Arborio
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na plátky.
- 2Šalotku nakrájíme na jemno, česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji doměkka. Poté přidáme houby a smažíme další minutu. Vmícháme rýži a promícháme a poté přidáme ocet. Zalijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 30 minut, vývar přiléváme vždy, když se vsákne.
- 3Do hotového pokrmu přidáme lahůdkové droždí a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 4Podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.