Vegetariánská nádivka

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vánočku nakrájíme na kostky o velikosti asi 2,5 cm. Dáme stranou.
  • 2
    Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na centimetrové kostky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zákápneme olivovým olejem (pouze 2 lžíce), osolíme a opepříme. Pečeme 20 minut na 200 °C.
  • 3
    Na zbylých dvou lžících olivového oleje a dvou lžících másla opečeme nasekané řapíky celeru a cibuli. Po 8 minutách přidáme nasekanou šalvěj, tymián, rozmarýn a kapustu a ještě 5 minut vaříme. Přidáme bílé víno, zesílíme teplotu a vaříme 5 minut, dokud se nevypaří. Vše přemístíme do zapékací mísy, přidáme dýni, zeleninový vývar, vejce, sůl a pepř. Lehce vmícháme vánočku a pořádně promícháme.
  • 4
    Nahoru dáme poslední dvě lžíce másla a pečeme 30 minut na 180 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.