Vegetariánská nádivka
70 min.
Ingredience
- 1kusVánočka máslová
- 1kusDýně
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1kusKapusta hlávková
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 5kusůŠalvěj čerstvá
- 1kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vánočku nakrájíme na kostky o velikosti asi 2,5 cm. Dáme stranou.
- 2Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na centimetrové kostky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zákápneme olivovým olejem (pouze 2 lžíce), osolíme a opepříme. Pečeme 20 minut na 200 °C.
- 3Na zbylých dvou lžících olivového oleje a dvou lžících másla opečeme nasekané řapíky celeru a cibuli. Po 8 minutách přidáme nasekanou šalvěj, tymián, rozmarýn a kapustu a ještě 5 minut vaříme. Přidáme bílé víno, zesílíme teplotu a vaříme 5 minut, dokud se nevypaří. Vše přemístíme do zapékací mísy, přidáme dýni, zeleninový vývar, vejce, sůl a pepř. Lehce vmícháme vánočku a pořádně promícháme.
- 4Nahoru dáme poslední dvě lžíce másla a pečeme 30 minut na 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.