Vegetariánská paella s tofu

60 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a očištěná rajčata nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme najemno. Rýži propláchneme a prolitou horkou vodou ji necháme v cedníku okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme nakrájená rajčata a papriky, osmahneme a chvíli dusíme. Přidáme rýži, rozmarýn, tymián, šafrán a zalijeme horkým vývarem. Dochutíme solí, pepřem a dusíme ještě asi 20 minut. Nakonec do směsi vmícháme hrášek, kapary a podle potřeby ještě dusíme do doby, než se nám odpaří zbylá tekutina.
  • 3
    Nakrájené kostičky tofu opečeme na pánvi na zbylém oleji a promícháme s připravenou směsí.
  • 4
    Podáváme posypané sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.