Vegetariánská paella s tofu
60 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 200gramůRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaŠafrán
- 300gramůRýže Arborio
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůHrášek
- 2lžíceKapary
- 200gramůSýr sójový - Tofu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá a očištěná rajčata nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme najemno. Rýži propláchneme a prolitou horkou vodou ji necháme v cedníku okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme nakrájená rajčata a papriky, osmahneme a chvíli dusíme. Přidáme rýži, rozmarýn, tymián, šafrán a zalijeme horkým vývarem. Dochutíme solí, pepřem a dusíme ještě asi 20 minut. Nakonec do směsi vmícháme hrášek, kapary a podle potřeby ještě dusíme do doby, než se nám odpaří zbylá tekutina.
- 3Nakrájené kostičky tofu opečeme na pánvi na zbylém oleji a promícháme s připravenou směsí.
- 4Podáváme posypané sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.