Vejce na černém másle

15 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
85 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
248 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme 30 g másla, když začne pěnit, vyklepneme do něj vejce, která osolíme, opepříme a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni vejce asi 3 minuty pečeme. Potom je opatrně sesuneme na talíř, posypeme nasekanou petrželovou natí, kaparami a přelijeme horkým octem.
  • 2
    Na pánev dáme dalších 50 g másla, které rozehřejeme „dočerna“ a přelijeme jím vejce. (Máslo by mělo jen zčervenat, černé máslo je škodlivé.)

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.