Vejce plněná hořčicí a sýrem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
783 mg
Cukr
616 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v misce do mléka a necháme nasáknout.
  • 2
    Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, hotovou přidáme k namočené housce, rozdrobíme žloutky, které jsme vyjmuli z rozkrojených vajec, ochutíme solí a pepřem a rozmixujeme ručním mixérem. Vzniklou hmotou naplníme půlky vajec a ozdobíme snítkou petrželky. Servírujeme na rozkrojeném toastovém chlebu, který uprostřed lehce namažeme taveným sýrem, aby vejce nesklouzlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.