Vejce plněná hořčicí a sýrem
40 min.
Ingredience
- 30gramůSýr tavený madetka
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 5plátkůChléb toastový pšeničný tmavý
- 40gramůHořčice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 30gramůŽemle tuková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
783 mg
Cukr
616 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Housku nakrájenou na kostičky namočíme v misce do mléka a necháme nasáknout.
- 2Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, hotovou přidáme k namočené housce, rozdrobíme žloutky, které jsme vyjmuli z rozkrojených vajec, ochutíme solí a pepřem a rozmixujeme ručním mixérem. Vzniklou hmotou naplníme půlky vajec a ozdobíme snítkou petrželky. Servírujeme na rozkrojeném toastovém chlebu, který uprostřed lehce namažeme taveným sýrem, aby vejce nesklouzlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.