Vejce s rajčatovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 10kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 5kusůPečivo pšeničné běžné máslové
- Omáčka
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyNové koření mleté
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostky, petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 210 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a odložíme do mísy.
- 3V pánvi si na oleji s máslem zpěníme cibuli a pak ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájená rajčata i s nálevem, ochutíme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, dobře promnutým sušeným oreganem a majoránkou. Promícháme a dochutíme solí a cukrem. Pak rajčata dusíme pod pokličkou asi 8 minut.
- 4Přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně a krátce, necelou minutu, za stálého míchání povaříme. Pak vyjmeme bobkový list.
- 5Vejce vložíme do omáčky a necháme prohřát. Omáčkou s vejci podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.