Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme, rajčata uvnitř osolíme, opepříme a do každého rozklepneme vejce. Poté je vložíme do vymazané zapékací mísy, ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.
  • 2
    Oloupaný česnek spolu s lístky petrželky rozdrtíme, vmícháme citronovou šťávu, olej, sůl a cayenský pepř. Zapečená rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme v zapékací míse jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.