Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou
35 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůPetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř cayenský
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme, rajčata uvnitř osolíme, opepříme a do každého rozklepneme vejce. Poté je vložíme do vymazané zapékací mísy, ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.
- 2Oloupaný česnek spolu s lístky petrželky rozdrtíme, vmícháme citronovou šťávu, olej, sůl a cayenský pepř. Zapečená rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme v zapékací míse jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.