Vejce se smetanovou omáčkou a červenou řepou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu a černou ředkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které vložíme po vrstvách do pekáčku.
  • 2
    V míse si promícháme 2 dl smetany s 2 dl zakysané smetany a 2 lžícemi Maizeny (kukuřičný škrob). Přidáme sůl, pepř, zázvor, muškátový oříšek a mleté nové koření. Vše dobře promícháme a směsí zalijeme řepu. Povrch posypeme plátky mandlí a slunečnicovými semínky. Pekáček s řepou vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pomalu ji zapečeme asi 40-45 minut.
  • 3
    Mezitím petrželku a kopr omyjeme, petrželku drobně pokrájíme, kopr odložíme. Do kastrolku dáme vařit 5 dl vody, když začne vřít, vložíme do ni 4 vejce a uvaříme je naměkko. Vaříme je 4-5 minut, víc ne. Pak je pod tekoucí studenou vodou zchladíme a oloupeme.
  • 4
    V rendlíku přivedeme k varu 1 dl zeleninového bujónu. Přimícháme 1,5 dl smetany a za stálého míchání necháme přejít varem. Pak omáčku dochutíme pepřem, za stálého šlehání vmícháme žloutek, petrželku a dochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Na talíře rozpůlíme vejce, které přelijeme omáčkou, přidáme plátky zapečené řepy, které ozdobíme snítkou kopru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.