Vejce v hořčičné omáčce
50 min.

Ingredience
- 320gramůBrambory
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr čerstvý bez tuku
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 5gramůPažitka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 80gramůJogurt nízkotučný
- 0,5lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory a vaříme je asi 20 minut ve slupce, v osolené vodě.
- 2Uvaříme natvrdo vejce a následně je prudce zchladíme vodou.
- 3Omyjeme a najemno nasekáme pažitku, smícháme s přírodním jogurtem, středně ostrou hořčicí a čerstvým sýrem a rozmícháme do hladké omáčky. Dochutíme nahrubo mletým pepřem a solí, dosladíme sladidlem dle chuti.
- 4Oloupeme vejce a rozpůlíme.
- 5Uvařené brambory oloupeme a podáváme na dvou talířích s hořčicovou omáčkou a vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.