Vejce zapékaná ve smetaně
35 min.
Ingredience
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 4kusySardelové řezy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
181 mg
Cukr
993 mg
Postup přípravy
- 1Na dno zapékací misky vlijeme rozkvedlanou smetanu. Do smetany rozklepneme vedle sebe vejce, posypeme jemně nasekanými sardelovými řezy, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme strouhankou a pokapeme máslem.
- 2Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až vejce ztuhnou.
- 3Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.