Velikonoční dobrůtka
60 min.
Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 2decilitryMléko plnotučné
- 200gramůMaso bůček paprikový
- 200gramůKlobása uzená
- 4kusyVejce slepičí
- 4kusyŠpekáčky
- 40gramůMáslo jihočeské
- 1hrstStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
66 mg
Cukr
203 mg
Postup přípravy
- 1Buřty, klobásu a bůček nakrájíme do mísy na středně velké kostky. Žemle nakrájíme na kostky, namočíme v mléku a přidáme je do mísy. Vejce rozklepneme a rozdělíme tak, že žloutky dáme do směsi a z bílku vyšleháme sníh, který přimícháme k ostatním surovinám v míse, kam ještě dáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
- 2Zapékací mísu hodně vymažeme máslem, posypeme strouhankou a vylijeme připravenou směs. Polijeme zbylým mlékem a v předehřáté troubě pomalu pečeme 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.