Velikonoční dobrůtka

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
66 mg
Cukr
203 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Buřty, klobásu a bůček nakrájíme do mísy na středně velké kostky. Žemle nakrájíme na kostky, namočíme v mléku a přidáme je do mísy. Vejce rozklepneme a rozdělíme tak, že žloutky dáme do směsi a z bílku vyšleháme sníh, který přimícháme k ostatním surovinám v míse, kam ještě dáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
  • 2
    Zapékací mísu hodně vymažeme máslem, posypeme strouhankou a vylijeme připravenou směs. Polijeme zbylým mlékem a v předehřáté troubě pomalu pečeme 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.