Velikonoční dort se špenátovou nádivkou
65 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSezam - semena
- Na náplň
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůŠpenát mražený
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
75 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, vejce uvaříme natvrdo, sýr nastrouháme na jemno.
- 2Na oleji osmažíme cibuli, přidáme česnek, zaprášíme moukou a smažíme, až mouka zezlátne. Směs zředíme smetanou, vmícháme špenát a za občasného míchání dusíme. Když je špenát rozmražený, zašleháme rozmíchaná vejce, osolíme, opepříme a povaříme. Na závěr vmícháme sýr, stáhneme ze sporáku a za stálého míchání necháme sýr rozpustit.
- 3Těsto rozdělíme na menší a větší část tak, abychom z menší části mohli vyválet placku o průměru dortové formy. Větší část rozválíme na placku, kterou vyložíme dortovou formu tak, aby těsto bylo i na bocích formy. Těsto propícháme vidličkou, navrstvíme špenátovou nádivku, po obvodu dortu poskládáme půlky uvařených vajec žloutkem nahoru. Špenát přikryjeme druhou plackou, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
- 4Dort pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až těsto zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.