Velikonoční hlavička I
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1hrstKopřiva
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1kusPažitka
- 4lžícePšeničná krupice
- 300gramůVepřový bok uzený
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
924 mg
Postup přípravy
- 1Z krupice a osoleného mléka uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.
- 2Zatím, co nám kaše bude chladnout, drobně nasekáme vařené a okapané maso (nesmí být na kaši), přidáme do kaše. Přimícháme vejce rozšlehaná do pěny, nasekané petrželové natě, směs dle chuti přisolíme a řádně rozmícháme.
- 3Tuhým tukem vymastíme zapékací mísu, směs do ní urovnáme, pokapeme tukem a upečeme dorůžova.
- 4Pokrm podáváme teplý i studený. Jako přílohy podáváme saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.