Velikonoční karbanátky
35 min.
Ingredience
- 1,5lžícePetržel - nať
- 2kusyRohlíky bílé
- 2decilitryMléko plnotučné
- 500gramůSkopová plec
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
57 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem.
- 2Mleté skopové maso i uzený vepřový bůček přidáme k namočenému pečivu. Dále přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku. Dobře promícháme a utvoříme malé kulaté karbanátky o průměru přibližně 3 - 5 cm.
- 3Karbanátky namočíme do rozšlehaného vejce a do strouhanky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.