Velikonoční kopřivová sekaná
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 70gramůSlanina vepřová
- 600gramůMaso mleté - mix
- 3kusyRohlíky bílé
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůKopřiva
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120mililitrůMléko plnotučné
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
772 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
63 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a na jemno nasekáme.
- 2Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme prochladnout.
- 3V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Poté přidáme rozmíchané mleté maso, cibuli se slaninou, kopřivy, česnek, majoránku, sůl, pepř a dobře promícháme. Sekanou vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem, a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.