Velikonoční nádivka s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 6kusůRohlíky bílé
- 180mililitrůMléko plnotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceMandle plátky
- 0,5lžičkaSůl
- Na pekáč
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať drobně nasekáme, máslo rozpustíme.
- 2V míse přelijeme rohlíky mlékem, poté vmícháme žloutky, máslo, plátky mandlí, petrželovou nať, sůl a koření. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
- 3Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.