Velikonoční nádivka s uzeným masem
85 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová uzená plec
- 400mililitrůVoda pitná
- 8kusůRohlíky bílé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 2gramyMáslo čerstvé
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 3lžíceKopřiva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na pekáč
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
920 mg
Postup přípravy
- 1Uzené maso uvaříme. Ve vychladlém uzeném vývaru rozmícháme žloutky, rohlíky nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a nasekáme.
- 2V míse rohlíky přelijeme vývarem se žloutky a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, máslo, kopřivy, sůl, koření a "zabalíme" pevný sníh z bílků.
- 3Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.