Velikonoční nádivka s uzeným masem

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
920 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso uvaříme. Ve vychladlém uzeném vývaru rozmícháme žloutky, rohlíky nakrájíme na kostičky, máslo rozpustíme, maso nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a nasekáme.
  • 2
    V míse rohlíky přelijeme vývarem se žloutky a necháme vsáknout. Poté přimícháme maso, máslo, kopřivy, sůl, koření a "zabalíme" pevný sníh z bílků.
  • 3
    Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.