Velikonoční plněná bábovka

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
691 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, pažitku a petrželovou nať nasekáme. Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, přidáme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme vejce, bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 2
    Mouku prosejeme na vál, do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme lžíci vlažného mléka, přisypeme lžičku cukru, lehce v důlku promícháme a kvásek necháme vzejít. Poté přilijeme zbylé mléko, přidáme žloutky, olej a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a necháme vykynout.
  • 3
    Z těsta vyválíme plát silný zhruba centimetr, potřeme náplní, těsto srolujeme, spojíme do kruhu a vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali máslem. Těsto necháme ještě alespoň 10 minut kynout. Poté bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.