Velikonoční plněná bábovka
65 min.
Ingredience
- Na formu
- Na náplň
- 200gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na těsto
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůDroždí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
42 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
691 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, pažitku a petrželovou nať nasekáme. Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, přidáme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme vejce, bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 2Mouku prosejeme na vál, do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme lžíci vlažného mléka, přisypeme lžičku cukru, lehce v důlku promícháme a kvásek necháme vzejít. Poté přilijeme zbylé mléko, přidáme žloutky, olej a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a necháme vykynout.
- 3Z těsta vyválíme plát silný zhruba centimetr, potřeme náplní, těsto srolujeme, spojíme do kruhu a vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali máslem. Těsto necháme ještě alespoň 10 minut kynout. Poté bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.