Velikonoční polévka
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůKopr čerstvý
- 200gramůTelecí ledviny
- 200gramůTelecí maso přední
- 200gramůTelecí brzlík
- 200gramůTelecí srdce
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 5gramůSůl
- 150gramůRýže loupaná
- 2litryVoda pitná
- 2decilitryOlej rostlinný
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
42 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
930 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky.
- 2V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, mrkev na kostičky, petrželku a uvařené vnitřnosti a maso. Pár minut necháme smažit, potom zalijeme vodou, přidáme koření, 20 minut necháme vařit.
- 3Přidáme hrst rýže a vaříme dalších 20 minut, odstavíme z plotny. Nakonec vlijeme za stálého míchání vejce ušlehané s citronovou šťávou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.