Velikonoční vajíčkový dort

110 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
63 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    8 vajec uvaříme natvrdo, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme je. Listové těsto rozmrazíme, špenát a kopřivy očistíme, umyjeme a spaříme v horké vodě. Necháme vychladnout, zbavíme zbytečné vody, drobně nasekáme, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, vlijeme olej, rozklepneme 2 celá vejce a dobře promícháme. Sýry Ricottu i Parmezán nastrouháme, smícháme a vmísíme do připraveného špenátu.
  • 2
    Vál posypeme moukou, listové těsto rozdělíme na tři díly, z každého dílu rozválíme plát o velikosti dortové formy tak, aby přesahoval její okraje. Prvním plátem vyložíme dno formy, potřeme ho máslem, na něj položíme druhý rozválený plát. Potom rozložíme špenátovou náplň, do ní dáme celé vejce špičkou dolů, vše přikryjeme třetím plátem listového těsta. Ten také potřeme máslem, okraje zavineme, vrchní těsto propíchneme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 60 minut (až do zlatova).
  • 3
    Upečený dort vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.