Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami
75 min.
Ingredience
- 1kusBujón hovězí
- 500mililitrůVoda pitná
- 8kusůJehněčí kotlety
- 2gramyMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
- Na pekáč
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
38 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, kotlety lehce naklepeme. Ve vodě uvaříme kostku hovězího bujónu, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na másle orestujeme kotlety z obou stran, vyjmeme a do výpeku dáme smažit cibuli a brambory. Osolíme a opepříme.
- 3Pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme polovinou smažených brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, potřeme česnekem, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať a přikryjeme druhou polovinou brambor. Směs zalijeme bujónem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.