Velikonoční závin s kopřivami
40 min.
Ingredience
- Na náplň
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 120gramůProtlak rajčatový
- Na těsto
- 100gramůMouka polohrubá
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 170mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceKopřiva
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
503 mg
Postup přípravy
- 1Kopřivy spaříme a jemně nasekáme, česnek prolisujeme.
- 2Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut povaříme za častého míchání. Necháme vychladnout, poté vmícháme rozšlehané žloutky, sůl, kopřivy a pevný sníh z bílků. Směs rozetřeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme, dokud se těsto bude lepit na špejli, zhruba deset minut.
- 3Z upečeného těsta odstraníme pečící papír, těsto potřeme náplní z rajského protlaku a zavineme.
- 4Podáváme nakrájené na šikmé řezy.
- 5Náplň připravíme smícháním rajského protlaku s česnekem, kořením a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.