Velikonoční závin s kopřivami

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
503 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kopřivy spaříme a jemně nasekáme, česnek prolisujeme.
  • 2
    Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut povaříme za častého míchání. Necháme vychladnout, poté vmícháme rozšlehané žloutky, sůl, kopřivy a pevný sníh z bílků. Směs rozetřeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme, dokud se těsto bude lepit na špejli, zhruba deset minut.
  • 3
    Z upečeného těsta odstraníme pečící papír, těsto potřeme náplní z rajského protlaku a zavineme.
  • 4
    Podáváme nakrájené na šikmé řezy.
  • 5
    Náplň připravíme smícháním rajského protlaku s česnekem, kořením a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.