Venkovské kari

70 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme kokos, přidáme horkou vodu a mícháme, až se rozpustí. Na rozpálený olej dáme koriandr, chilli a kurkumu a mícháme 1 minutu. Přidáme strouhaný zázvor, nasekanou cibuli a česnek a mícháme ještě 3-5 minut, až cibule změkne, ale nezhnědne.
  • 2
    Vložíme růžičky květáku, nakrájené brambory a mrkev a zamícháme, aby se vše obalilo kořením. Za občasného míchání podusíme 5 minut.
  • 3
    Přidáme zelenou papriku, chilli papričku, rajčata a kokosové mléko (tekutiny ze strouhaného kokosu), dochutíme pepřem a solí. Zamícháme. Přivedeme k varu. Přikryjeme a necháme pomalu dusit 25-30 minut, až je zelenina měkká.
  • 4
    Vmícháme citronovou šťávu. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.