Venkovské lasagne
95 min.
Ingredience
- 350gramůLilek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůCuketa
- 250gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůCibule
- 120gramůPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 140gramůProtlak rajčatový
- 5gramůCukr krupice
- 30gramůBazalka
- 150gramůLasagne
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Lilek nakrájíme na plátky, dáme do cedníku, hustě je posolíme a necháme stát asi 30 minut.
- 2Rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme cukety a 3 minuty je smažíme. Vložíme je do mísy a podle chuti osolíme. Osolíme a opepříme špenát a dáme ho stranou.
- 3Lilek omyjeme a osušíme. Na pánvi se zbývajícím olejem smažíme lilky po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
- 4Do pánve přidáme nakrájenou cibuli, kostičky červené papriky a drcený česnek a osmažíme je a průběžně promícháváme 3-5 minut doměkka. Přidáme rajčata, rajský protlak a cukr. Za stálého míchání podusíme 10 minut doměkka a okořeníme bazalkou, pepřem a solí.
- 5Třetinu směsi rozestřeme do velké zapékací mísy a přikryjeme jednou třetinou předvařených lasagní. Přidáme lilek a polovinu rajské omáčky, potom druhou třetinu lasagní a špenát, zbytek lasagní a rajské omáčky a jako poslední vrstvu ozdobně položíme cukety.
- 6Pečeme 35 minut v troubě na 190 °C doměkka a dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.