Venkovské lasagne

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek nakrájíme na plátky, dáme do cedníku, hustě je posolíme a necháme stát asi 30 minut.
  • 2
    Rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme cukety a 3 minuty je smažíme. Vložíme je do mísy a podle chuti osolíme. Osolíme a opepříme špenát a dáme ho stranou.
  • 3
    Lilek omyjeme a osušíme. Na pánvi se zbývajícím olejem smažíme lilky po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
  • 4
    Do pánve přidáme nakrájenou cibuli, kostičky červené papriky a drcený česnek a osmažíme je a průběžně promícháváme 3-5 minut doměkka. Přidáme rajčata, rajský protlak a cukr. Za stálého míchání podusíme 10 minut doměkka a okořeníme bazalkou, pepřem a solí.
  • 5
    Třetinu směsi rozestřeme do velké zapékací mísy a přikryjeme jednou třetinou předvařených lasagní. Přidáme lilek a polovinu rajské omáčky, potom druhou třetinu lasagní a špenát, zbytek lasagní a rajské omáčky a jako poslední vrstvu ozdobně položíme cukety.
  • 6
    Pečeme 35 minut v troubě na 190 °C doměkka a dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.