Vepřenky z mletého masa
35 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 4kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceOmáčka tatarská
- 4kusyOkurky
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mleté vepřové maso smícháme v misce s pepřem a solí, k němu rozklepneme vejce, přisypeme hladkou mouku, strouhanku, majoránku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obojí přidáme ke mletému masu.
- 2Promícháme ve směs, olejem potřeme plech a z mletého masa vytváříme bochánky, které na něj klademe. Předehřejeme troubu na 200 °C, plech s masovými bochánky vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
- 3Servírujeme s hořčicí, tatarskou omáčkou, nakládanými okurkami a nasekanou cibulí. Ke každé porci přidáme krajíc chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.