Vepřová hlava vařená
140 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusTymián čerstvý
- 950gramůZelenina kořenová
- 100gramůKřen
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusVepřová hlava
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hlavu očistíme od štětin a omyjeme. Vložíme ji do osolené vody spolu s octem, pepřem, tymiánem, bobkovým listem, česnekem, nakrájenou zeleninou a cibulí. Vše vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
- 2Měkké maso vyjmeme, obereme a rozdělíme na kousky. Jazyk sloupneme, nakrájíme na plátky a vše přelijeme trochou vývaru.
- 3Podáváme s nastrouhaným křenem a s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.