Vepřová hlava vařená

140 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlavu očistíme od štětin a omyjeme. Vložíme ji do osolené vody spolu s octem, pepřem, tymiánem, bobkovým listem, česnekem, nakrájenou zeleninou a cibulí. Vše vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, obereme a rozdělíme na kousky. Jazyk sloupneme, nakrájíme na plátky a vše přelijeme trochou vývaru.
  • 3
    Podáváme s nastrouhaným křenem a s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.