Vepřová játra na cibulce
35 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 300gramůCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno červené
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou.
- 2Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem.
- 3Podáváme ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.