Vepřová játra na koření
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
- 400gramůJátra vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostky. Z oloupané, nastrouhané cibule, prolisovaného česneku, zázvoru, mleté papriky, kari koření, pepře a citronové šťávy umícháme marinádu. Vložíme do ní připravená játra a necháme asi 1 hodinu odležet.
- 2Potom játra zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme dužinu z citronu a krátce prohřejeme. Nakonec pokrm osolíme a promícháme.
- 3Podáváme s dušenou rýží nebo s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.