Vepřová játra z Valašska
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůJátra vepřová
- 300gramůHovězí maso přední
- 300gramůVepřový bok
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaMajoránka
- 1litrMléko plnotučné
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
65 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Játra omyjeme a pokrájíme na 8 dílů.
- 2Omyté hovězí přední maso a vepřový bůček omyjeme, pokrájíme a jemně na masovém strojku pomeleme. Maso dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, cibuli, vejce, strouhanku, papriku sladkou i pálivou, pepř, majoránku, kmín a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme a postupným přidáváním mléka (až 1 litr) zjemníme na vláčnou sekanou (fáš). Rozdělíme ji na 8 dílů.
- 3Do každého dílu sekané zabalíme díl jater.
- 4Zapékací mísu vymažeme sádlem do které zabalená játra poskládáme. Dáme je do předem vyhřáté trouby na 220°C. Když maso začíná asi po 10 minutách chytat růžovou barvu, tak játra podlijeme 1-3 dl vody a pečeme do zlatohněda (podobně jak karbanátky).
- 5Přibližně pečeme 25-35 minut, během pečení několikrát maso polijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.