Vepřová kapsa
60 min.
Ingredience
- 0,5kilogramVepřová kýta
- 40gramůSýr Eidam cihla 45%
- 150gramůSalám měkký
- 1kusKapie
- 30gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4decilitryOlej slunečnicový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyKari koření
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1396 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
138 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
532 mg
Cukr
422 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme, naklepeme do tvaru řízků, osolíme, opepříme a necháme stranou.
- 2Salám, sýr, kapii pomeleme ve strojku na maso, přidáme hrášek a promícháme. Připravenou směs dáme na naklepané maso, přeložíme, spojíme párátkem, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji, do kterého jsme dali na kolečka nakrájený česnek, po obou stranách opečeme.
- 3Když jsou kapsy hotové, vybereme je z pánve, do šťávy nalijeme vývar, přidáme máslo, koření a dochutíme.
- 4Kapsu krájíme šikmo, aby byla vidět náplň.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.