Vepřová kolena na rajčatech
90 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřové koleno
- 1kusCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůSůl
- 3stroužkyČesnek
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 6gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1047 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
90 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřová kolena bez kůže vydatně potřeme prolisovaným česnekem se solí a pepřem. Uzavřeme do nádoby a necháme do druhého dne uležet v chladu. Uleželá kolena opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, přendáme do kastrolu i s výpekem, přidáme zeleninu na kostičky, podlijeme vodou, vložíme bobkový list a dusíme na mírném ohni asi hodinu, až je maso měkké. Přidáme protlak, pár minut ještě povaříme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.