Vepřová krkovice pečená na zelenině

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
53 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
533 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, očištěné šalotky rozpůlíme, česnek oloupeme. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny.
  • 2
    Maso nevykosťujeme, jen osolíme, posypeme pepřem a kmínem. Poté maso vložíme do pekáče, obložíme česnekem, šalotkami, zeleninou, zalijeme pivem a v troubě předehřáté na 210 °C rychle zapečeme. Poté maso přikryjeme poklicí, teplotu v troubě zmírníme a pečeme, až je maso měkké. Aby mělo maso zlatavou barvu a křupavou kůrku, odklopíme poklici asi deset minut před koncem pečení.
  • 3
    Maso servírujeme s upečenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 1. 2016
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Tento recept jsem otestovala pro naši malou oslavu a mohu říci, že recept nezklamal. Maso jsem si naložila už den dopředu a před pečením jsem jen podlila pivem. První rychlozapékání jsem dělala 20 minut, poté přiklopila a pekla dalších 45 minut a poté jsem ještě na 10 minut nechala krkovičku bez poklopu. Nebyla vysušená, byla šťavnatá a všem nám moc chutnala.
Anonymní uživatel
pá 25. 3. 2016
Vepřová krkovice pečená na zelenině
Dnes jsem přesně podle rozpisu a popisu realizoval 2 kg pečené krkovice. Výsledek byl vynikající. Mohu všem jenom doporučit.................. Joy.
Anonymní uživatel
út 22. 1. 2019
Vepřová krkovice pečená na zelenině
[:Miluji krkovici blink:]😉😉😍😍😍