Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
77 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou krkovici opláchneme, osušíme a nakrájíme na deset kostek. Kostky potřeme většinou rozetřeného česneku. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Masové kostky vložíme do pekáče spolu se zeleninou, zbylým česnekem, s cibulí a kořením. Překryjeme plátky slaniny a pod fólií necháme do druhého dne v chladničce marinovat.
  • 3
    Druhý den maso se zeleninou osolíme a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 90 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Téměř měkké maso dopečeme bez poklice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.