Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku
65 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová krkovička
- 200gramůSlanina vepřová
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůPetržel kořen
- 300gramůCeler bulvový
- 200gramůCibule
- 200gramůČesnek
- 5kusůBobkový list
- 8kusůNové koření celé
- 12kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
77 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovici opláchneme, osušíme a nakrájíme na deset kostek. Kostky potřeme většinou rozetřeného česneku. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo.
- 2Masové kostky vložíme do pekáče spolu se zeleninou, zbylým česnekem, s cibulí a kořením. Překryjeme plátky slaniny a pod fólií necháme do druhého dne v chladničce marinovat.
- 3Druhý den maso se zeleninou osolíme a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 90 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Téměř měkké maso dopečeme bez poklice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.