Vepřová krkovička s paprikovou směsí
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
- 1lžíceBazalka
- 600gramůVepřová krkovička
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
- 2Na dno vymaštěného pekáče vložíme jemně nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, poklademe je masem, pokapeme vínem (nebo vývarem) a chvíli zapečeme. Podlijeme trochou vývaru, dusíme přikryté v troubě. Během dušení maso občas obrátíme a podlijeme.
- 3Měkké plátky vyjmeme, šťávu odpaříme a necháme mírně vysmahnout. Zalijeme vývarem, přidáme část nasekaných bylinek a uvedeme do varu. Vložíme zpět maso, prohřejeme.
- 4Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, zakapeme octem, přidáme med, zbylé bylinky a krátce podusíme.
- 5Při podávání maso obložíme paprikovou směsí.
- 6Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.