Vepřová kýta pečená v alobalu

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
54 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu nakrájíme na na kousky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem. Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer, cibuli a dýni oloupeme, pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. Alobal potřeme polovinou másla.
  • 2
    Do pekáče vložíme alobal, poklademe plátky brambor, na ně položíme maso, zeleninu, zbylé máslo, posypeme sýrem a alobal dobře uzavřeme. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 65 minut.
  • 3
    Směs podáváme pokapanou citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.