Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
83 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
  • 2
    Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.
  • 3
    V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.
  • 4
    Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.
  • 5
    Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.