Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 4plátkyŠunka schwarzwaldská
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůSýr Eidam cihla 45%
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůVepřová kýta
- 200mililitrůOlej rostlinný
- Na brokolici
- Na ragú
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
83 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
- 2Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.
- 3V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.
- 4Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.
- 5Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.