Vepřová kýta s tagliatelle

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
992 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
45 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
  • 2
    Kolečka cibule smažíme na másle a 1/2 lžíce oleje 6-8 minut doměkka. Přidáme drcený česnek, papriku, cayenský pepř, tenké malé řízečky z vepřového masa, petrželku, sůl a pepř, průběžně promícháváme, prudce smažíme, až maso změkne. Přilijeme portské víno, přivedeme znovu k varu a rychle zamícháme. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu, promícháme. Vmícháme houby, směs ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr omáčku ještě několik minut mírně povaříme.
  • 3
    Do teplých těstovin zamícháme zbývající olej a mák. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a na ně dáme maso s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.