Vepřová kýta s tagliatelle
40 min.
Ingredience
- 500gramůTagliatelle
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPepř cayenský
- 500gramůVepřová kýta
- 10gramůPetržel - nať
- 20mililitrůVíno portské
- 300gramůSmetana zakysaná 14%
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2lžičkyMák mletý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
992 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
45 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
- 2Kolečka cibule smažíme na másle a 1/2 lžíce oleje 6-8 minut doměkka. Přidáme drcený česnek, papriku, cayenský pepř, tenké malé řízečky z vepřového masa, petrželku, sůl a pepř, průběžně promícháváme, prudce smažíme, až maso změkne. Přilijeme portské víno, přivedeme znovu k varu a rychle zamícháme. Přidáme rajčatový protlak a zakysanou smetanu, promícháme. Vmícháme houby, směs ochutnáme a případně přisolíme. Na závěr omáčku ještě několik minut mírně povaříme.
- 3Do teplých těstovin zamícháme zbývající olej a mák. Těstoviny upravíme na nahřáté talíře a na ně dáme maso s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.