Vepřová panenka na kokosu
45 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová panenka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 160gramůPaprika červená
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 60gramůKokos strouhaný
- 4lžíceVoda pitná
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůCibulka jarní
- Marináda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme strouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, drcený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nakrájené maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme 2 hodiny v chladničce marinovat.
- 2Rozpálíme wok přilijeme olej a počkáme, až se rozehřeje. Vložíme maso a 5 minut je zprudka opékáme, až je opečené.
- 3Přimícháme nakrájené cibulky, mícháme je a smažíme 8 minut. Přidáme nudličky červené papriky, mícháme, potom přidáme rajčata, kokos
- 4a odměřené množství vody. Přikryjeme a 15 minut velmi zvolna dusíme, aby maso změklo.
- 5Přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.