Vepřová panenka s bramborovou a mrkvovou kaší
100 min.
Ingredience
- 40gramůHořčice Dijonská
- 10gramůTymián čerstvý
- 50gramůStrouhanka
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůJíška tmavá
- 1gramSůl
- 600gramůVepřová panenka
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyMuškátový oříšek
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůMrkev kořen
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory
- 10gramůProtlak rajčatový
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
41 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory a mrkev uvaříme zvlášť. Vaříme asi 20 minut. Mezitím vepřovou panenku nakrájíme na plátky, vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z obou stran dozlatova, osolíme a opepříme, necháme vychladnout.
- 2Žampiony posekáme nadrobno a promícháme se strouhankou a pěti gramy čerstvého tymiánu. Vychladlé plátky masa potřeme hořčicí a v žampionové směsi obalíme. Scezené brambory a mrkev vložíme do mísy, každou surovinu zvlášť, ke každé přidáme tři žloutky, sůl, pepř podle chuti, mletý muškátový oříšek, smetanu a šťouchadlem vypracujeme kaši. Zvlášť mrkvovou a zvlášť bramborovou.
- 3Do vroucího hovězího vývaru přimícháme rajčatový protlak, přidáme zbytek tymiánu, zahustíme tmavou jíškou a vaříme, až omáčka zmenší objem a bude krémová.
- 4Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme mrkvovou kaší a pečeme v troubě asi 25 minut. Bramborovou kaši něpěchujeme do tvořítka na krémy. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj tvoříme bramborové kytičky, které pečeme v troubě asi 15 až 20 minut. Nakonec dáme do trouby obalené plátky masa a pečeme 20 až 25 minut.
- 5Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou, doplníme bramborovými kytičkami a špalíčkem mrkvové kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.