Vepřová panenka s čatní
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1500gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 375gramůCukr třtinový
- 275mililitrůOcet jablečný
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 75gramůAnglická slanina
- 400gramůVepřová panenka
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžícePažitka
- 0,25kusZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
9 g
Cukr
106 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli kořením, cukrem, octem, pepřem, nasekaným zázvorem a česnekem. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
- 2Očištěné fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Podle chuti okořeníme.
- 3Omyté maso ze všech stran opékáme na lžíci oleje asi 10 minut. Potom panenku osolíme a opepříme, nakrájíme na plátky a přidáme čatní, fazoky a nakrájenou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.