Vepřová panenka s čedarem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme a posypeme steakovým kořením.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na kolečka nakrájenou jarní cibulku na něm restujeme, pak přidáme ančovičky a ještě chvilku opékáme. Cibulovou směs vyjmeme a odložíme.
  • 3
    V další pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Do pánve nalijeme balsamico, zeleninový vývar, přidáme šalvěj a za stálého míchání povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a omáčka nezhoustne. Když je omáčka hustá, vložíme do ní maso, cibulovou směs, osolíme, opepříme a ještě prohřejeme.
  • 5
    Takto připravené maso servírujeme i s omáčkou na talíře a zdobíme slabými proužky čedaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.