Vepřová panenka s čedarem
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření Steak 7 pepřů
- 6kusůCibulka jarní
- 2kusyAnčovička - filety
- 100mililitrůBalsamico ocet
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 6kusůŠalvěj čerstvá
- 100gramůSýr Čedar
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme a posypeme steakovým kořením.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a na kolečka nakrájenou jarní cibulku na něm restujeme, pak přidáme ančovičky a ještě chvilku opékáme. Cibulovou směs vyjmeme a odložíme.
- 3V další pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Do pánve nalijeme balsamico, zeleninový vývar, přidáme šalvěj a za stálého míchání povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a omáčka nezhoustne. Když je omáčka hustá, vložíme do ní maso, cibulovou směs, osolíme, opepříme a ještě prohřejeme.
- 5Takto připravené maso servírujeme i s omáčkou na talíře a zdobíme slabými proužky čedaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.