Vepřová panenka s česnekovým máslem
65 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová panenka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTuk
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
170 mg
Cukr
68 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso osušíme,vetřeme do něj sůl a pepř.
- 2V pánvi na rozehřátém tuku maso zprudka opečeme po všech stranách.
- 3Změklé máslo vyšleháme do pěny, promícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a citronovou šťávou.
- 4Panenku nakrojíme po každých dvou centimetrech, do zářezů vetřeme připravené česnekové máslo. Zářezy stiskneme k sobě a maso zabalíme do alobalu. Pečeme na mřížce v troubě 30 - 40 minut.
- 5Upečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.